Introductie van een beginneling

Go down

Introductie van een beginneling

Post by Exarch on Fri Jul 31, 2015 2:50 am

Hoi allemaal,

Ik zal me even voorstellen: Mijn naam is Tim (volgens mij nummer 3 hier), 25 jaar en woon in Nieuwegein. Ik kijk al een tijdje op dit forum en het was tijd om een account aan te maken.

Sinds vorig jaar mei ben ik begonnen met het verzamelen van allerlei codices en de Rulebook. Ik ben nu in het bezit van de Space Marines, Dark Angels, Eldar, Dark Eldar, Necrons, Tau, Astra Militarum (al vind ik Imperial Guard beter klinken), Harlequins, Orks, Tyranids, Imperial Knights, Chaos Space Marines, Chaos Daemons en Khorne Daemonkin codex (2 edities Space Marines, 2 edities Eldar en 2 edities Dark Angels).

Juni dit jaar ben ik begonnen met het kopen van de verf, gereedschap en modellen. Ik heb nu een paar Space Marines en Eldar Guardians die je in elkaar kan klikken, waarop ik het verven kan oefenen. Ik ben best nieuw met de hobby Warhammer 40K, zo nieuw zelfs dat ik gisteren pas mijn allereerste Ultramarine heb geverfd (Volgende week zal ik hier twee foto's van plaatsen, kan nu nog niet zie ik). Uiteindelijk wil ik graag meerdere legers hebben van bijvoorbeeld: Crimson Fists, Black Legion CSM, Goff Orks, Dark Angels, Biel Tan Eldar, Leviathan Tyranids en meer. Ik ben wel erg bekend met het Warhammer 40k universum, ik heb veel Dawn of War 2 gespeeld, Dawn of War 1, Space Marine en veel gelezen van de wiki/lexicanum.

Ik wil niet alleen de modellen verzamelen, maar ook graag het spel spelen met/tegen anderen. De reden ook waarom ik deze forum bezoek. Ik heb nog geen leger (maar 1 Ultramarine) dus tegen elkaar spelen kan ik voorlopig niet, maar ik zou graag binnenkort bij Het Lab langs willen komen om rond te kijken en kennis te maken Very Happy.
Exarch
Exarch

Posts : 5
Join date : 2015-07-30
Age : 28
Location : Nieuwegein

View user profile

Back to top Go down

Re: Introductie van een beginneling

Post by BrookM on Fri Jul 31, 2015 3:15 am

Allereerst Tim III (tongue), welkom! Het is altijd leuk om een nieuwe speler in onze groep te verwelkomen.

Wil je een keer meekijken of iets in die richting, ik zou zeggen, hou onze Afspraak maken forum in de gaten, hierop kan je meestal wel terugvinden wanneer er mensen in 't Lab zijn voor 40k en dergelijke. Daarnaast is vrijwel iedereen bereid om je van alles uit te leggen als je meekijkt.

Er word ook een aantal keer per jaar op de eerste zondag van de maand een speciaal evenement gehouden waarin wij aan de slag gaan met een model of iets in die richting met als thema iets geks dat je normaal niet zo snel doet met 40k, zoals racen, rondvliegen of zombies afknallen. Op het moment is het best stil rondom dit alles, gezien wij nu een 40k campaign aan het houden zijn, maar later dit jaar zal er zeker weer iets op de zondag plaats vinden.

Ook, heb je vragen in het algemeen, laat het vooral weten!

- Melvin

_________________
"If it moves, it dies. If it dies, you move on."

"#37: There is no "overkill". There is only "open fire" and "I need to reload."
BrookM
BrookM
Imperial Knight
Imperial Knight

Posts : 1362
Join date : 2013-03-29
Age : 34
Location : Hilversum

View user profile http://www.dakkadakka.com/dakkaforum/user/profile/7375.page

Back to top Go down

Re: Introductie van een beginneling

Post by ShasODerpy on Fri Jul 31, 2015 3:36 am

Hoi Tim, (dat is nu dus nummer 3!)

Je hebt veel codex materiaal!  
Leuk om te zien dat je jezelf niet limiteerd op het verzamelen/spelen van maar 1 leger (ikzelf ben hier helaas wel schuldig aan).
Heb je misschien stiekem toch een favoriet?  Bijv. uit de DoW games?


We spelen eigenlijk altijd in de winkel genaamd "Monkey Lab" of afgekort 't Lab.

We zijn heel relaxed qua painting en regels, en de meesten zal je zien spelen voor de fun.
Je bent absoluut niet verplicht om een geschilderd leger neer te zetten. Vooral als je net aan een leger begint en gewoon even een game wil spelen, dan moet dat natuurlijk gewoon kunnen!

Een goede instap zit zo rond de 500 punten. Dan heb je ongeveer 2 squads Space Marines, 1 Captain en bijv. een Predator of Dreadnought.
Laat het weten als je denkt genoeg modellen te hebben, dan kunnen we misschien een game proberen te spelen!


-Tim

_________________
-The fun has been Doubled!

-It's not the las-shot or the bolter round with "Your name on it" that you have to worry about. It's the Demolisher Cannon shell Wraithcannon shot(s) addressed "To whom it may concern". -

-That's it. I'm upping the Arms Race. Time to deploy some Ignores Ignores Cover!
ShasODerpy
ShasODerpy
Self-proclaimed Hero of the Tau Empire
Self-proclaimed Hero of the Tau Empire

Posts : 528
Join date : 2013-02-16
Age : 27

View user profile

Back to top Go down

Re: Introductie van een beginneling

Post by Exarch on Fri Jul 31, 2015 5:37 am

Bedankt voor de welkom Thumbs up.

Mijn favoriete leger... dat vind ik best moeilijk om te kiezen (vind ze allemaal wel wat hebben, alleen de twee legers van de nieuwe Adaptus Mechanicus spreekt mij niet erg aan). De Space Marines zijn dan toch mijn echte favoriet en mijn favoriete Chapter is dan de Crimson Fists. Ik heb een oude codex liggen die ik twaalf-dertien jaar geleden heb gekocht maar nooit wat mee heb gedaan met daarop de Crimson Fists en dat is altijd in mijn hoofd blijven hangen. De Ultramarines vind ik ook erg mooi (Romeinse stijl en blauw goud vind ik een mooie combo). De fluff en looks van de Dark Angels vind ik ook erg gaaf.

Ik ben ook groot fan van de Eldar. Ik zou graag (en heb al de verf en 4 Guardians ervoor) een Biel Tan leger willen hebben (de kleuren combinatie spreekt mij wel aan).

Sinds Dawn of War 2 Chaos Rising ben ik ook fan geworden van de Black Legion. Ik zou dol graag een Chaos Lord in Terminator armour willen hebben net zoals Araghast. Ik zou ze graag samen willen voegen met Khorne Daemons. Vooral de nieuwe Bloodthirster model vind ik erg mooi. Ik zeg ook geen nee tegen een paar Plague Marines of een Great Unclean One zoals in Dawn of War 2 Wink.

De overige legers zou ik ook wel willen hebben, de Imperial Guard (klinkt veel beter tongue) met een Baneblade bijvoorbeeld, of Tyranids met heel veel Horma en Termagaunts met een paar Carnifexes (zoals in Dawn of War 2) of een Ork Horde met veel Boyz WAAAGH! enzo. Maar eerst beginnen met een Space Marine en Eldar legertje.

Ik zelf ben ook iemand die vooral voor de lol speelt. Zodra ik speel probeer ik natuurlijk wel te winnen maar zolang het wel leuk blijft. Mijn leger wil ik het liefst zo fluff mogelijk houden. Dus geen Unbound flying Tyrants of alleen maar Wraithknights voor mij.

Binnenkort haal ik de Space Marine Battleforce met een doosje scout snipers, dan heb ik genoeg voor een Combined Arms Detachment (alleen weet ik nog niet of ik ze Ultramarines of Crimson Fists zal verven Question)

Oh en ik zou graag een keertje mee willen kijken. Lijkt me erg leuk om te zien hoe het er aan toe gaat Very Happy
Exarch
Exarch

Posts : 5
Join date : 2015-07-30
Age : 28
Location : Nieuwegein

View user profile

Back to top Go down

Re: Introductie van een beginneling

Post by BrookM on Sat Aug 01, 2015 11:36 pm

Het is een goed idee om de hobby in te stappen met een goede focus, en zoals Tim the First, esq. al zei, Space Marines zijn een uitstekend beginners leger, zeker gezien deze met weinig modellen al heel wat kunnen uithalen en best vergevensgezind zijn m.b.t. nieuwere spelers.

Als je een keer wilt meekijken, zelf ben ik week 33 (10 t/m 16 augustus) meerdere malen in 't Lab aanwezig, om een beetje verloren hobby tijd in te halen en om hopelijk wraak(?) te nemen op die verdraaide Tau! Razz

_________________
"If it moves, it dies. If it dies, you move on."

"#37: There is no "overkill". There is only "open fire" and "I need to reload."
BrookM
BrookM
Imperial Knight
Imperial Knight

Posts : 1362
Join date : 2013-03-29
Age : 34
Location : Hilversum

View user profile http://www.dakkadakka.com/dakkaforum/user/profile/7375.page

Back to top Go down

Re: Introductie van een beginneling

Post by Exarch on Thu Aug 13, 2015 1:09 am

Hoi hoi,

Hier zijn een paar foto's van mijn allereerste geverfden modellen ooit (ondertussen is nummer 2 ook af). Ik kan alleen niet de purity seal verven want ik heb de kleuren nog niet  Facepalm.


Pas wel op: onderstaande plaatjes kan irriterende tot bloedende ogen creëren Wink.


Ultramarine 1


Ultramarine 1 achterkant


Links Ultramarine 1, rechts Ultramarine 2


Ver van perfect, maar een begin is er. Vooral highlighten vind ik erg lastig. Vaak doe ik of te veel of te weinig. Ik ben er ook achter gekomen dat je goud en metaal kleuren heel erg goed moet schudden (Ultramarine 1 goud was meer rood) En de ogen... jeetje de ogen. Ik heb een painting guide genaamd Sons of Ultramar en daar staat in hoe je de ogen mooi kan maken. Voor mij op dit moment echt onmogelijk om dat voor elkaar te krijgen. Op Ultramarine nummer 2 heb ik het geprobeerd maar hopeloos Embarassed.

En Melvin, ik zou graag tussen volgende week en begin september een keer langs komen in 't Lab. Ik heb niet een precieze datum maar in die weken heb ik het rustig. Ik laat het wel horen welke dag het wordt en of het dan uit komt.

Hier het stuk uit het boek met de ogen, ziet er heel mooi uit maar wanneer ik het probeer, puur chaos affraid.
Exarch
Exarch

Posts : 5
Join date : 2015-07-30
Age : 28
Location : Nieuwegein

View user profile

Back to top Go down

Re: Introductie van een beginneling

Post by BrookM on Thu Aug 13, 2015 1:53 am

Helaas! Ik kan na deze week vakantie alleen maar op de zondag eens in de zoveel tijd. De eerst volgende keer dat ik doordeweeks kan zijn de weken van 28 september tot 11 oktober.

Alhoewel wij wel op waarschijnlijk zondag 13 september een Sunday Funday gaan proberen te houden.

re: painten - gewoon rustig opbouwen en langzaamaan meer en meer proberen. Zodra je comfortabel bent met de basis kan je een focus leggen op de wat geavanceerdere technieken zoals strakke highlights, ogen etc.

En ja, zoals Duncan altijd zegt, "give your paints a good shake" Wink

_________________
"If it moves, it dies. If it dies, you move on."

"#37: There is no "overkill". There is only "open fire" and "I need to reload."
BrookM
BrookM
Imperial Knight
Imperial Knight

Posts : 1362
Join date : 2013-03-29
Age : 34
Location : Hilversum

View user profile http://www.dakkadakka.com/dakkaforum/user/profile/7375.page

Back to top Go down

Re: Introductie van een beginneling

Post by Itsacon on Thu Aug 13, 2015 6:37 pm

En `Thin the shit out of them'.

Voor ogen e.d. vind ik het altijd makkelijk ze eerst te doen. Als je dan niet perfect tussen de lijntjes kleurt, kun je het daarna nog makkelijk corrigeren.

_________________
Barring Squats, Dark Angels are the closest 40k has to Dwarfs:
They're stubborn, grumpy, wary of outsiders and they live in a big rock.
Itsacon
Itsacon

Posts : 145
Join date : 2014-03-16
Age : 37
Location : Utrecht

View user profile http://www.itsacon.net/

Back to top Go down

Re: Introductie van een beginneling

Post by BrookM on Thu Aug 13, 2015 8:16 pm

Uiteraard, "THIN YO PAINTS" goes without saying. Razz

_________________
"If it moves, it dies. If it dies, you move on."

"#37: There is no "overkill". There is only "open fire" and "I need to reload."
BrookM
BrookM
Imperial Knight
Imperial Knight

Posts : 1362
Join date : 2013-03-29
Age : 34
Location : Hilversum

View user profile http://www.dakkadakka.com/dakkaforum/user/profile/7375.page

Back to top Go down

Re: Introductie van een beginneling

Post by BrookM on Thu Aug 13, 2015 8:58 pm

Ook:


_________________
"If it moves, it dies. If it dies, you move on."

"#37: There is no "overkill". There is only "open fire" and "I need to reload."
BrookM
BrookM
Imperial Knight
Imperial Knight

Posts : 1362
Join date : 2013-03-29
Age : 34
Location : Hilversum

View user profile http://www.dakkadakka.com/dakkaforum/user/profile/7375.page

Back to top Go down

Re: Introductie van een beginneling

Post by Pixistix on Tue Feb 23, 2016 9:38 am

Hej!

Realiseer me dat het een tijd geleden is dat er gereageerd is maar alsnog.

Tipje! voor de ogen. Je kan ze bijvoobeeld wit schilderen en er vervolgens een kleine hoeveelheid glaze verf in laten lopen. Dan lijkt het net alsof de ogen uit de helm gloeien!

Ziet er goed uit voor je eerst keer!


Pixistix

Posts : 3
Join date : 2014-07-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Introductie van een beginneling

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum